Herminia Ibarra Toppbilde

Dato: 26. september 2018

Skrevet av: HR Norge red.

Herminia Ibarra: "Act like a leader"

Professoren har noen radikale observasjoner som sannsynligvis vil rokke ved hele pensumet i lederutviklingsprogrammet din virksomhet kjører lederne gjennom.

— Det er jo sånn at de fleste lederutviklingsprogram starter med å fokusere på at du skal endre dine tanker. Du skal reflektere over hvem du er og hvem du ønsker å bli. Selvransakelse og refleksjon er blitt den hellige gral innen lederskapsutvikling. Idéen er at hvis du bare kjenner deg selv, definerer meningen med ditt lederskap og passer på å alltid være autentisk, så vil innsiktene lede deg trygt gjennom din lederskapsreise, sier Ibarra.

— Det er en fin teori, men det stemmer ikke med virkeligheten, sier Herminia Ibarra. Hun har utgitt boken «Act like a leader. Think like a leader». 

Hvordan skal du tilpasse deg fremtiden når du ikke vet hvilken retning den vil ta? Som en av verdens fremste eksperter på ledelse utfordrer Ibarra det tradisjonelle synet på utvikling av ledelse. Hun viser at den mest effektive måten å endre seg på, er gjennom handling og erfaring fremfor selvrefleksjon og analyse. Ibarra mener at for å endre måten du tenker på, må du handle først. Hun gir en praktisk guide til hvordan du kan endre deg samtidig som du leder.

HR Forum 2018 kan du høre mer om hva hun tenker rundt lederskap. 

Her får du en smakebit fra hennes budskap:


HR Forum 2018

Herminia Ibarra er en av hovedtalerne på HR Forum 2018. Dit kommer hun med foredraget "Act Like a Leader, Think Like a Leader"

Les mer om HR Forum 2018 og se program og påmelding her. 

Bestill-tidlig-rabatt - få dager igjen!
Påmeldte t.o.m. 30. september får 2000,- i rabatt på deltakeravgiften.

Les mer om Herminia Ibarra her:

https://hrnorge.no/aktuelt/her... 
https://hrnorge.no/kompetanset...
https://herminiaibarra.com/
http://www.hrmagazine.co.uk/hr-most-influential/thinkers-2017

Relaterte saker

Herminia Ibarra Nyhetsbrev

Herminia Ibarra: — Lederskap handler ikke om innsikt, men utsikt

Du kan ikke tenke og lese deg til lederskap. Ledere blir ledere ved å gjøre ting ledere gjør. — At de har selvinnsikt og er autentiske er en konsekvens av hva de har gjort, ikke hva de har tenkt, sier professor Herminia Ibarra ved London Business School.

Neil Jacobsohn Thumb

Neil Jacobsohn: Hvordan blomstre i en «perfekt storm»?

– Endringene som foregår i dag skjer i en skala og en fart verden aldri har sett før, starter han. – Det påvirker alt, individer, virksomheter – hele menneskeheten. Det er en «perfekt storm».

hrtv-thumb

Ledelse

HRtv: Vicki Culpin - Å lede i en VUCA-verden

Møt professor Vicki Culpin og hør hennes veldig spennende og litt skremmende tanker om hvordan en hel generasjon ledere blir ubrukelige i VUCA-verdenen.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!