Herminia Ibarra Toppbilde

Dato: 26. september 2018

Skrevet av: HR Norge red.

Herminia Ibarra: "Act like a leader"

Professoren har noen radikale observasjoner som sannsynligvis vil rokke ved hele pensumet i lederutviklingsprogrammet din virksomhet kjører lederne gjennom.

— Det er jo sånn at de fleste lederutviklingsprogram starter med å fokusere på at du skal endre dine tanker. Du skal reflektere over hvem du er og hvem du ønsker å bli. Selvransakelse og refleksjon er blitt den hellige gral innen lederskapsutvikling. Idéen er at hvis du bare kjenner deg selv, definerer meningen med ditt lederskap og passer på å alltid være autentisk, så vil innsiktene lede deg trygt gjennom din lederskapsreise, sier Ibarra.

— Det er en fin teori, men det stemmer ikke med virkeligheten, sier Herminia Ibarra. Hun har utgitt boken «Act like a leader. Think like a leader». 

Hvordan skal du tilpasse deg fremtiden når du ikke vet hvilken retning den vil ta? Som en av verdens fremste eksperter på ledelse utfordrer Ibarra det tradisjonelle synet på utvikling av ledelse. Hun viser at den mest effektive måten å endre seg på, er gjennom handling og erfaring fremfor selvrefleksjon og analyse. Ibarra mener at for å endre måten du tenker på, må du handle først. Hun gir en praktisk guide til hvordan du kan endre deg samtidig som du leder.

HR Forum 2018 kan du høre mer om hva hun tenker rundt lederskap. 

Her får du en smakebit fra hennes budskap:


HR Forum 2018

Herminia Ibarra er en av hovedtalerne på HR Forum 2018. Dit kommer hun med foredraget "Act Like a Leader, Think Like a Leader"

Les mer om HR Forum 2018 og se program og påmelding her. 

Bestill-tidlig-rabatt - få dager igjen!
Påmeldte t.o.m. 30. september får 2000,- i rabatt på deltakeravgiften.

Les mer om Herminia Ibarra her:

https://hrnorge.no/aktuelt/her... 
https://hrnorge.no/kompetanset...
https://herminiaibarra.com/
http://www.hrmagazine.co.uk/hr-most-influential/thinkers-2017

Relaterte saker

Dave Ulrich Thinkers 50

Ledelse

Nye tanker om lederskap

Dave Ulrich er en faglig bauta innen HR og ledelse. Ulrich har vært en motor for mange av de endringer HR-disiplinen har gått gjennom. I november kommer denne levende bauten til HR Forum. Gled deg, og her kan du varme opp med svarene på noen spørsmål vi har stilt ham.

Alex Edmans Video Thumb

Organisasjonskultur

Sosiale formål motivert av frykt for omdømmetap

​Mange virksomheter har lenge overfokusert på profittøkning som selve formålet til virksomheten. Dersom de har jobbet med samfunnsansvar eller medarbeidertilfredshet har det gjerne vært motivert av frykt for omdømmetap.

Imran Rashid Toppbanner

Legen som vil redde oss fra digital forurensning

— Hvem er de normale i dag? Er det de som sitter og stirrer inn i telefonen sin eller de som ikke gjør det? Vi er i en kognitiv krise. Vi trenger en omfattende digital detox, sier dr. Imran Rashid.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!